Koh / Tres leches

13:41

Ovakav je naslov zato što mislim da je kolač tres leches samo unapređeni koh! Razlika je u tome da je koh preliven samo mlekom, dok se kolač tres leches, kako i naziv govori, preliva sa tri mleka. Zato je meni malo kremastiji i ukusniji. Preliv od karamele je dodatak koji je iz verzije kolača sa tri mleka, ali i na klasičan koh ide savršeno! 



Koh je kolač našeg detinjstva i obožavala sam ga oduvek. Jedno vreme sam malo zaboravila na njega, ali prijelo mi se skoro nešto slatko, a jednostavno i nisam mogla da odolim da ga ne spremim.

Prvo recept za koh! Posuda za pečenje je manja, veličine pola klasičnog pleha, možete staviti jednu i po meru za veliki pleh.

Sastojci:
         -4 jaja
         -4 kašike šećera
         -4 kašike brašna
         -8 kašika griza

Priprema:
         -odvojite žumanca i belanca. prvo umutiti belanca u čvrst sneg, zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodati brašno i griz. Nakon toga dodati im umućena belanca ih 3 puta i polako mešati. Staviti u podmazanu posudu i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Klasičan koh ćete dobiti ako sada zagrejete litar mleka sa nekoliko kašika šećera (po ukusu) i možda malo arome vanile, pa zatim mlakim mlekom prelijete koh.

Tres leches:
         -za ovu varijantu pomešajte 800ml mleka, 200 ml slatke pavlake i 100g mleka u prahu i polako zagrejte pa kada bude mlako prelijte kolač. Takodje dobro je dodati aromu vanile.

Kolač ohladite barem par sati.

Preliv od karamele (dulce de leche):
         -1 litar mleka
         -450g šećera
         -kašičica sode bikarbone
         -kašičica arome vanile

Priprema:
         -sve staviti u dublju šerpu i na nižoj temperaturi kuvati oko sat, sat i po, dok ne dobije željenu gustinu i boju. Na pola sata skinuti penu koja se nakupila. Stavite u teglu i kad se prohladi čuvati u frižideru.

Savet: Sa ovom količinom mleka kolač bude baš sočan, tako da ako više volite smanjite na 700-800 ml.

You Might Also Like

0 коментара