Mus od bele čokolade

00:51

Ovo je jedan jednostavniji recept za mus, volim što se sprema 15 minuta i nije potrebno mnogo sastojaka.

Kada ljudima dajem recept za mus uglavnom ih koči to što u njega idu belanca koja su nekuvana, pa se plaše toga. Nikad nisam imala problem sa tim, ali opet evo jednog recepta gde ne idu jaja, možda će nekom odgovarati više tako. Dobro je što se lako sprema, nije mnogo sladak, a ovaj sa belom čokoladom lepo ide uz voće, mada možete preko ukrasiti i crnom čokoladom, karamelom ili slično.

Ovakav sličan recept sam u nekom trenutku videla na 24 kitchen, mislim da je Rudolf spremao, ne sećam se tačnog recepta, pa je ovo moja varijanta. Pre recepta da napomenem da ovako spremljen mus nije mnogo sladak, blag je, pa bih ja sledeći put dodala ili jos 50g bele čokolade ili jedno 2 kašike šećera, mozda čak i meda. 

Sastojci za 2 osobe:
          -100g bele čokolade
          -250 ml slatke pavlake (koristila sam Moja Kravica slatku pavlaku)
          -pola kesice želatina
          -nešto za ukrašavanje-voće, čokolada...

Priprema:
          -želatin pomešati sa 2 kašike vode i ostaviti da nabubri. Pola slatke pavlake i čokoladu staviti u šerpicu i zagrevati lagano dok se čokolada ne istopi, a zatim skloniti sa ringle i dodati želatin, pa mešati dok se želatin ne istopi. 

          -ostatak slatke pavlake umutiti. Ako dodajete šećer, dodajte sada u slatku pavlaku (neka bude šećer u prahu) i umutite zajedno. Kada bude umućeno pomešajte obe smese, prelijte u posude i stavite na sat, dva da se ohladi. 

            -ohladjeno ukrasite po želji i uživajte!


You Might Also Like

2 коментара