Cake pops od plazme

08:58

Kao što ćete verovatno i sami shvatiti posle nekog vremena, ja sam opčinjena cake popsima i macaronsima. Pošto čekam da usavršim i prenesem vam savršen recept za macaronse, do tada će biti tu jednostavni popsi, tačnije kolačići na štapiću. Vrlo jednostavni za pravljenje, a daju veliku mogućnost za eksperimentisanje i dekorisanje.


Pošto sam kupila wilton boje za čokoladu, ovaj recept je izmišljen samo zbog toga da bih imala šta da bojim. :) Trenutno sam u fazi kada me oduševljavaju dekoracije nežnih boja i jednostavne, bez previše perli, boja i sličnog. Međutim, činjenica je da ću morati da isprobam i totalno šarene, ukrašene glazurom ili belom čokoladom u drugoj boji. Sada su tu ispiti, pa uz njih teško mi je da odvojim previše vremena za igranje dekoracijom.

Ono što volim kod pripreme popsa je da možete praviti svakakve filove i ukuse, ali takođe uz neki keks i bilo džem, puter, čokoladu, napravićete divne ukuse. Vrlo jednostavni kolači, samo im dekoracija i štapići daju neverovatno zanimljiv izgled, pa ćete svakog oduševiti, i velike i male. 

Ono što vam je potrebno ako hoćete lep oblik kuglica to je da imate jedno parče stiropora u koje ćete zabadati popse kada ih umočite u čokoladu da bi se lepo osušili i naravno štapići. Mogu oni drveni za ražnjiće ili oni baš za lizalice. To izgleda ovako dok se suše, obično radim noću pa je malo tamnija slika.



Najviše volim da ih umačem u belu čokoladu, samo treba kupiti kvalitetne boje i biće savršeni. 

Zeleni cake pops (oko 15 kuglica):

          -150g plazme ili nekog drugog mlevenog keksa
          -75g margarina/maslaca
          -3 kašike džema od kajsije (ili naravno nekog drugog)

Ispopite margarin, prelijte preko keksa, tome dodajte džem i zatim dobro promešajte. Nekom je džem gušći, neko je možda stavio malo manje margarina, uglavnom najbitnije je da sami procenite kakva vam  je smesa. Mora da bude sočna i meka, jer od margarina će se stegnuti, ako vam je sad mnogo čvrsta smesa, biće suva kad napravite kuglice. Kada dobro imešate prekrijte folijom i stavite u frižider da se hladi jedno sat vremena. 

Od ohlađene smese oblikujte kuglice, zatim istopite štanglu čokolade, baš malo vam treba, i svaki štapić umočite u čokoladu, pa u kuglicu, čokolada tu ima ulogu lepka. Stavite opet u frižider da se stegne. 

Istopite oko 100g čokolade, stavite u nju boju po želji, i moj predlog je da je prespete u neku usku čašu, lakše ćete obojti kuglice. Zatim, uzimati jedan po jedan štapić, samo ga spustiti i izvaditi iz čokolade, ne mrdati mnogo, ostaviti par sekundi da se ocedi višak i zatim zabosti štapić u stiropor. Čim obojite kuglicu stavljajte im odmah perlie i šare, jednoj po jednoj, ako čekate da se sve oboje pa onda ukrasi, čokolada će se već stegnuti do tada. 

Rozi cake pops:

Ovde je u osnovi isti recept:
          -150g plazme
          -50g margarina
          -30g čokolade
          -3 kašike džema od šipka (može od šljive ili neki tako tamniji, bolje idu uz crnu čokoladu)

Otopite margarin i čokoladu, pomešati sa plazmom i džemom i zatim ostaviti da se stegne, pa oblikovati kao i predhodne.

Otvorena sam za predloge ako imate ideju da isprobam neki novi ukus. :)

You Might Also Like

3 коментара