Cake pops
05:28
Cake pops su jednostavno samo kolači na štapiću, ali je primamljiv njihov izgled i zabavno ih je jesti sa štapića.
Imala sam ostatke materjala od pink velvet cupcakes, pa sam resila da ih ovako utrosim. Medjutim, imali smo i goste, pa sam resila i još neke da dodam, da to bude desert. Pink velvet su sa mascarpomeom, nisu preslatki, drugi su morali da budu sa čokoladom! :)
Poenta cake popsa je da ga možete napraviti kao bilo koju omiljenu tortu, samo što se ovde svi sastojci izmrve zajedno, naprave se loptice, stave na štapić i i prekriju nekim prelivom. Možete deci to napraviti od ostatka kora i fila za tortu kada nešto spremate, oduševiće se! Ovde sam se držala toga da to bude preliv bela i crna čokolada, plazma i šarene mrvice kao ukras, ali postoje sajtovi gde se mogu naručiti prvo oni pravi beli štapići, zatim razni prelivi u boji u koje možete umakati cake pops, perlice kao ukrasi.... Samo da sastavim spisak počinjem sa naručivanjem i pravljanjem :) A do tada ja sam koristila šarene cevke kao štapiće, a možete i obične drvene štapiće za ražnjiće koje ćete seći po meri.
Poenta cake popsa je da ga možete napraviti kao bilo koju omiljenu tortu, samo što se ovde svi sastojci izmrve zajedno, naprave se loptice, stave na štapić i i prekriju nekim prelivom. Možete deci to napraviti od ostatka kora i fila za tortu kada nešto spremate, oduševiće se! Ovde sam se držala toga da to bude preliv bela i crna čokolada, plazma i šarene mrvice kao ukras, ali postoje sajtovi gde se mogu naručiti prvo oni pravi beli štapići, zatim razni prelivi u boji u koje možete umakati cake pops, perlice kao ukrasi.... Samo da sastavim spisak počinjem sa naručivanjem i pravljanjem :) A do tada ja sam koristila šarene cevke kao štapiće, a možete i obične drvene štapiće za ražnjiće koje ćete seći po meri.
Čokoladni cake pops (recept sa +Minjina Kuhinjica, fil je malo promenjen, prilagodila sam se onome što mi se našlo u kuhinji)
Sastojci za biskvit:
-110g maslaca
-170g šećera
-prstohvat soli
-2 jajeta
-aroma vanile (kašičica, dve)
-110g brašna
-prašak za pecivo, u receptu piše pola kašičice, mada ja sam stavila ceo, odličan je biskvit ispao
-40g kakaa
-100ml mleka
Sastojci za ganaš:
-150g crne čokolade
-100g bele čokolade
-250ml slatke pavlake
Priprema:
-uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Umititi šećer i maslac, dodati jaja u to, aromu vanile, zatim mleko. Nakon toga dodati brašno, kakao, so, prašak za pecivo sve izmešati i sipati u kalup obložen papirom za pečenje. Koristila sam okrugli kalup prečnika 26cm.
-peći petnestak minuta, zatim izvaditi i ostaviti da se ohladi.
-ohladjen biskvit izmrviti rukama, zatim ga preliti mešavinom za ganaš, koju smo u šerpici polako istopili. Sve promešati i ostaviti sat, dva da se hladi u frižideru.
-praviti kuglice od smese, zatim svaki štapic prvo umočiti u čokoladu, pa u kuglicu, pa se bolje zapepe, pa ostaviti još malo u frižideru. Nakon toga uktašavati po želji. Meni je trebalo oko 100-150g crne čokolade za sve kuglice.
0 коментара