Caprese salata

12:02

U značenju "salad of Capri", tačnije salata sa Kaprija....

Italijanska salata napravljena u bojama njihove zastave. Kažemo salata, mada je oni više jedu kao predjelo, nego kao prilog uz jelo.

Znate kako se neka hrana prosto slaže, ide jedna uz drugu, poput toga da ubacite cimet u pitu sa jabukama, višnje u čokoladu.... Kada se spoje imaju specifičnu aromu koja daje taj očaravajući efekat. E, to je za mene spoj paradajza i bosiljka! Jednostavno idu jedno uz drugo, toliko da su mi prosto neobični odvojeno. Međutim, kada se tome doda sveža mocarela, blagog ukusa, kremaste strukture, pa time još naglasi aromu bosiljka....to je savršenstvo za čula!

Tako da, ako mene pitate, ovo nije neki recept, više ideja kako složiti par namirnica. 

Sveža mocarela na kolutiće, isto tako i paradajz, preko malo soli, maslinovog ulja i seckanog bosiljka. Potrudite se da u svakom zalogaju uzmete po malo svega, jer to daje onu dobitnu kombinaciju!

Ovde sam dodala bruskete sa tunjevinom, trapistom i rukolom, da bi bio jedan potpun lagani ručak. Sa kvalitetnim sastojcima, dovoljan je minimum pripreme! Uživajte!




You Might Also Like

0 коментара