Orzo pasta sa povrćem
16:01
Ovaj ručak je bio zamišljen da se iskoriste svi ostaci povrća, a da se stvori nešto ukusno i hranljivo!
Prvo da kažem da je meni testenina nešto što se može uklopiti u sve, Može se napraviti zanimljiv obrok od svega što se nađe u frižideru, a uz pomoć testenine. Često ubacim paradajz sos sa parmezanom preko, možda pesto sa mojim bosiljkom koji imam na terasi, sa raznim povrćem, tunjevinom....
Imala sam ostatke povrća u frižideru, malo brokolija, šargarepe, luka, tikvice... I od toga je ispao izvrstan ručak.
Ovo je više ideja hranljiv obrok, ne tačno definisan recept.
Sastojci za dve osobe:
-200g orzo testenine
-pola brokolija
-1 tikvica
-pola crnog luka
-1 šargarepa
-šaka, dve spanaća
-šaka rukole....
-so, biber
-kockica putera (kao jedna kafena kašičica)
Priprema:
Prvo da kažem da je meni testenina nešto što se može uklopiti u sve, Može se napraviti zanimljiv obrok od svega što se nađe u frižideru, a uz pomoć testenine. Često ubacim paradajz sos sa parmezanom preko, možda pesto sa mojim bosiljkom koji imam na terasi, sa raznim povrćem, tunjevinom....
Imala sam ostatke povrća u frižideru, malo brokolija, šargarepe, luka, tikvice... I od toga je ispao izvrstan ručak.
Ovo je više ideja hranljiv obrok, ne tačno definisan recept.
Sastojci za dve osobe:
-200g orzo testenine
-pola brokolija
-1 tikvica
-pola crnog luka
-1 šargarepa
-šaka, dve spanaća
-šaka rukole....
-so, biber
-kockica putera (kao jedna kafena kašičica)
Priprema:
-poenta ovog recepta je da bude gotov za dvadesetak minuta, zato stavite vodu za testeninu, a za to vreme iseckajte povrće na željenu veličinu. Zatim, kada voda provri stavite testeninu da se kuva u posoljenoj vodi, a povrce propržite. Prvo ono što se najduže kuva, luk, šargarepa, pa nakon par minuta tikvice i brokoli. Pržite ktatko, za desetak minuta bi trebalo da je gotovo. Na kraju ubacite spanać i promešajte.
-zatim ubacite oceđenu testeninu i kockucu putera, mešajte. Dpdajte soli i bibera po ukusu. Kada se sve lepo spoji dodati i rukolu, promešati još jednom i servirati.
-ovde nisam stigla, ali možete ukrasiti svežim bosiljkom, paradajzom ili slično...
-naravno izbor povrća je na vama, samo pazite da stavljate onim redom koliko mu treba vremena da se skuva, da ne bi bilo prekuvano. Prijatno!
0 коментара