Zapečene njoke u bešamelu sa piletinom

03:20

Neverovatno ukusan rucak, posebno za one koji vole kremaste soseve, ali ako mene pitate nije bas dijetalan :)




Bio je izbor izmedju salate sa piletinom ili njoke sa piletinom, plus bešamel, plus kačkavalj... Ali u ispitnom roku treba jesti utešnu hranu!

E sada, da li su ovo njoke sa piletinom ili piletina sa njokama??? Generalno stavila sam slične kolicine i jednog i drugog, pa ih možete zvati kako vam lepše zvuči! Meni se više dopada njoke sa piletinom! :)

Sastojci (za dve osobe):
          -jedno parče belog pilećeg mesa (uzela sam onu jednu polovinu pilećih grudi, oko 200-250g)
        -200g njoka (često ih imam domaće u zamrzivaču, ali o njokama i testenini drugi put, mogu i kupovne) ili neka druga testenina
          -100g kačkavalja (otprilike, to je proizvoljno)
          -so, biber, začini po želji
          -za bešamel: kockica maslaca (oko 30g)
                               puna kašika brašna
                              250ml mleka (ako vam bude gusto dodajte jos malo)

Priprema:
          -belo pileće meso iseckati na kockice veličine njoka, malo posoliti, pa ga propržiti samo da dobije boju i staviti u posudu u kojoj ćete peći. Za to vreme neka se rerna greje na 250 stepeni.

           -njoke skuvajte u posoljenoj vodi i čim krenu da izlaze na povrsinu vode odmah ih vadite i stavljajte na piletinu.

          -za bešamel stavite maslac da se istopi, zatim u to dodajte brašno i mešajte oko minut, brašno mora malo da se proprži. zatim dodajte hladno mleko i mešajte žicom dok se ne zagreje i zgusne. Ne mora da bude previše gusto, da možete da prelijete piletinu i njoke. Sklonite sa vatre i zacinite po želji. So, biber, origano.... 

            -prelijte preko svega i odozgo narendajte kačkavalj. Pecite dok ne porumeni. 

You Might Also Like

2 коментара