Tapasi sa lososom

01:43

Lagano letnje jelo, prigodno za vrućine, brzo se sprema, a ukusno je i fino!


Tapasi potiču iz španske kuhinje i oni, uglavnom, predstavljaju male komade hleba prekrivene ribom, mesom, sirom.... Odlični su za okupljanja jer se jedu rukama, možete ih staviti na gomilu, napraviti razne ukuse i nema kome se neće dopasti. 

Moja omiljena vrsta tapasa su sa nekom vrstom ribe. Mislim da je najbolja dimljena, barem se meni tako dopada. Ovde je upotrebljen dimljeni losos. On jeste malo skuplji, ali od jednog pakovanja možete napraviti dosta malih zalogaja i ipak mislim da je bolje pojesti nešto manje, ali neka onda bude  kvalitetnije. 

Ovde stvarno možete eksperimentisati sa ukusima. Daću vam ideju, a vi razmislite pa izmenite po svom ukusu. 

Za hleb vam neću davati količinu, možete uzeti baget ili običan hleb koji ćete iseći po želji. Ovde sam modlama za kolače vadila krugove i tako filovala. 

Namaz: 
         -omiljena varijanta mi je kombinacija nekog krem sira u koji je dodato malo sira sa plavim plesnima. To jeste malo specifičan ukus, tako da ako nekim slučajem to ne volite možete staviti samo krem sir ili samo pavlaku. 

          -obično stavim oko 250g krem sira i 50g sira sa plavim plesnima, ne više od toga jer je jak. Najlakše je ubaciti u secko i lepo izmešati. Nakon toga dodajte soli i bibera po želji, mada često samo tako ostavim. Ova količina je velika i možete od nje mnogo tapasa napraviti, ceo veliki baget da iseckate i namažete, tako da količine prilagodite potrebama. 

         -lososa je najlakše kupiti iseckanog, tada je veoma tanak, pa kidajte komadiće i stavljajte preko svakog parčeta, a odozgo pospite mirođijom. Obično je to pakovanje od 100g lososa, to je dovoljno za oko desetak tapasa. 

Recept sam dala ovako, ne kroz tačne mere, baš zato što je veoma fleksibilan. Probajte u ovoj kombinaciji, iznenadiće vas! 

You Might Also Like

0 коментара