Cake pops sa kokosom

12:09

Za ljubitelje kokosa i vanile, jednostavan recept koji se priprema brzo, samo za nestrpljive je problem proces hladjenja!


Ovaj recept je praktičan zbog malo sastojaka i lake pripreme. Nije skup kolač, a deca mu neće odoleti. Možete i da pravite obične kuglice bez štapića ili da ostavite celu koru i samo stavite fil preko i imate odličan kolač.

Sastojci za koru:
           -3 belanca
           -3 kašike šećera
           -3 kašike brašna
           -70-100g kokosa

Priprema:
           -umutite belanca sa šećerom, kada se umute u čvrst sneg dodati brašno i kokos, promešati i staviti u kalup za pečenje. Koristila sam okrugli kalup od 24cm, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 do 15 minuta. Dok Ne dobije blago žutu boju po vrhu.

Sastojci za fil:
           -3 žumanca
           -3 do 5 kašika šećera (po ukusu, sa 3-4 kašike nije mnogo slatko)
           -200 ml mleka
           -2 kašike brašna
           -aroma vanile
           -kokos po želji

Priprema:
           -ovo je klasični krem od vanile, uglavnom ga ovako spremam, samo se varira količina jaja i mleka.

           -žumanca umutite sa šećerom, brašnom, vanilom i malo mleka. Ostatak mleka zagrejte i kada bude vruće sipajte ga u žumanca mešajući konstantno. Zatim tu smesu ponovo vratiti u šerpu gde se kuvalo mleko i na laganoj vatri kuvati dok ne pustane gusto. Poput pudinga! Ostaviti da se prohladi. Tada u fil dodajte jos kokosa ako ga bas volite, 50-ak grama.
         
Koru izmrvite i zatim u to dodajte fil. Stavite skoro sve, promešajte dobro i probajte da oblikujete jednu kuglicu, ako vam je smesa dovoljno mekana ne morate da stavite sav fil. To uvek zavisi od kore. Skoro uvek stavim sav fil, ali najbolje je da probate pa procenite sami.

Tako izmešanu smesu stavite da se ohladi sat, dva u frižideru, pa nakon toga oblikujte kuglice i umačite u belu čokoladu i kokos. Možete ih i samo uvaljati u kokos.




You Might Also Like

0 коментара