Lepljiva pileća krilca u marinadi

05:07

Nećemo se lagati, ovo se ne može jesti na lep način! Društvo, tanjir na sredini stola i navalite rukama! :)




Obožavam ovakve klasične stvari, mislim da im posebno objašnjenje nije potrebno, a retki su oni koji ih ne vole! Kao i obično lepše nam izgledaju kupljena, onako savršeno ukusna, lepe se za prste dok se jedu... Međutim, nije ih teško spremiti u kućnoj radinosti. 

Idealno bi bilo peći ih na roštilju ili ih staviti na rešetku u rerni a ispod njih pleh, ali ja sam ih sada stavila samo na papir za pečenje i u pleh, ništa im nije nedostajalo! 

Količine su za kilogram do kilogram i po krilaca. 

Sastojci za marinadu (koristila sam malo veću šolju za kafu):
            -1/3 šolje ulja
            -1/4 šolje soja sosa
            -puna kašika meda
            -2 kašike senfa (ili više ko voli)
            -beli luk po želji, nekoliko češnjeva ili u granulama suvi
            -sok jednog limuna, ne previše velikog
            -soli po ukusu (oko pola kašičice)- ako je soja sos mnogo slan možete izostaviti so, ali meni je nešto bila potrebna

Priprema: 
            -sve sastojke za marinadu promešajte i u to ubacite krilca. Sada je najbolje zasukati rukave i sve  lepo rukama mešati da se ukusi što bolje prožmu. Ostaviti par sati ili tokom noći u frižideru pokriveno. 

Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko pola sata. Možete duže ako volite da budu hrskavija, procenite sami. Poenta je u tome da ih tokom pečenja, bilo da ih pečete na roštilju ili u rerni, par puta okrenete i svaki put kada okrećete premažete marinadom. Idealno je da kod poslednjeg okretanja stavite stranu sa kožom da se zapeče do kraja. Ako pečete u rerni neka bude gore do grejača, a ako pečete na roštilju da bude okrenuta na dole do vatre. 

Leto je idealno za roštilj napolju, tako da pripremite krilca i krenite u akciju :)

Originalni recept ovde. 

You Might Also Like

0 коментара