Mini kuglof
09:28
Samo sam krenula napolje da nešto završim, ali videla sam lepe modle, kupila ih i morala odmah da ih isprobam!
Ovo testo koristim za kuglof kao i za mafine. Kada pravim mafine obično ubacim seckanu čokoladu preko i u mafine, eventualno seckane lešnike, bademe... Kada spremem kuglof onda je obično testo koje posle pečenja prelijem čokoladom.
Ova količina smese je manja, dovoljna za 6-7 ovih malih kolačića, a ako pravite u većoj silikonskoj modli duplirajte smesu.
Sastojci:
-jedno jaje
-70g putera/margarina
-50-70g šećera (ja stavim 70g, ako zelite manje slatko moze i 50g)
-70ml mleka
-80g brašna
-kašika kakaa
-pola praška za pecivo
-50g čokolade za kuvanje
-ekstrat vanile
Priprema:
- otopiti margarin i čokoladu, zatim dodati šećer, mleko i ekstrat vanile. Kada se to izmeša dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, nakon toga i jaje.
-sipati testo u kalupe, ako pravite mafine u kalupe stavite papirne korpice. Ne puniti kalupe do kraja, testo dosta naraste. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Ostaviti da se par minuta prohladi pre vadjenja iz kalupa,
Nakon iskustva sa ovim modlicama, mogu da primetim da i nisu previše praktične. Male su, pa se teško vade iako su podmazane, verovatno će neko tvrđe testo poput projica biti bolje pečeno u njima. Takodje, u većem kalupu za kuglof lepše budu šare, ovde se jedva vide kada se preliju čokoladom. Simpatične su modle, ali jednostavnije je napraviti u obliku mafina ili većeg kuglofa.
Evo kako izgleda veći, kako manji kalup:
0 коментара