Američke palačinke

02:28

Mekane, vazdušaste, ukusne, a spremne za 15 minuta!!!


Ovo je moja nezdrava varijanta sa čokoladom! :) Mada mogu da kažem da su mi najukusnije sa borovnicama i nekim prelivom. Recept koji koristim je veoma jednostavan, a nije se desilo da nekad ne uspe. 

Sastojci za 5-6 palačinki:
                -1 jaje
                -šolja mleka
                -šolja brašna
                -1 prašak za pecivo (može i pola, mada ja obično stavim ceo)
                -prstohvat soli

Priprema:
               -ova mera je proizvoljna, bitno je istom šoljom sipati količine mleka i brašna, da bi razmera bila ista, a na vama je da izaberete veličinu šolje. Ja sam koristila onu od 150 ml, malo veću šolju za kafu.

               -pomešati sve sastojke, zagrejati tiganj, zatim smanjiti vatru, ja zagrejem par minuta na najjačoj temperaturi, a zatim spustim na 1 (brojevi su od 1 do 3 na mom šporetu). Što ih sporije pečete lepše narastu. Pre stavljanja svake palačinke u tiganj (koristim teflonski za palačinke) premažem tiganj sa malo putera, budu ukusnije, ali neće se lepiti i bez toga. Stavite smesu na tiganj, odredite sami veličinu palačinke i čekajte minut, dva dok se sa gornje strane ne pojave mehurići, tada je polako okrenite i pecite još minut sa druge strane.

           -meni su najukusnije kada se dodaju borovnice tokom pečenja. Stavite jednu palačinku u tiganj, pa odmah po njoj pospete borovnice (mogu sveže i smrznute), a zatim nastavite normalno pečenje. Preliv može biti izmedju svake palačinke ili samo na vrhu, može se staviti med, karamela, javorov sirup, cokolada, krem.... Prepustite se mašti!


               
Recept preuzet sa mog omiljenog sajta (kliknite za link). 

You Might Also Like

2 коментара