Bruskete!

10:11

          Hrskavi zalogaji koji se idealno slažu uz cašu vina! 



Bruskete su jelo koje ima bezbroj kombinacija, samo je potrebno malo mašte! Iako obožavam ukus onih dugo kuvanih jela koja se tope u ustima, ipak cešće pripremam brze obroke čiji sastojci mogu lako varirati u zavisnosti od toga šta se nadje u frižideru. 


Ključna stvar je shvatiti šta je osnova brusketa. To je dobar baget, kvalitetno maslinovo ulje i beli luk. To je osnova koja im daje neverovatan ukus.

Baget se iseče na kriške, premaže maslinovim uljem i ubaci u zagrejanu rernu na kratko, nekih 5 -10 minuta. Zatim se izvadi i svako parče se, dok je hleb vruć, istrlja čenom belog luka koji smo predhodno očistili. Tako hleb poprima samo blagi ukus luka, a nećete ga naći u komadima u jelu.

Mogu se jesti tako, ali i na njih možete staviti šta god poželite. Ako stavljate sir koji treba da se istopi, vratiti u rernu na par minuta, inače ne morate. Na slici su bruskete sa paradajz sosom, pečenicom i trapistom, a od začina je stavljen bosiljak i malo bibera. 

Brzi paradajz sos za bruskete ili picu pravim tako što stavim jednu konzervu paradajza (postoji onaj celi i iseckani, naravno lakše je uzeti iseckani), njemu dodam so, biber, bosiljak, malo šećera i ukuvam par minuta. Za ovakve recepte volim da sve bude jednostavno. :) 

Moj predlog je staviti preko brusketa kolutić paradajza, parče mocarele i bosiljak, pa vratiti u rernu na kratko. Takodje, ukusni su sa tunjevinom i kolutićima luka, a kombinacija seckanog svežeg paradajza, fete i origana je savršena. Lepo izgleda, a i osveži bruskete, ako se na kraju preko stavi malo svežeg bosiljka ili možda malo rukole. 

Ovo nije klasičan recept, ovo je više uputstvo, a na vama je da se prepustite ukusima i izaberete vašu kombinaciju! :)

You Might Also Like

0 коментара